Anja Dalhuisen

'Muziek haalt

het beste in

mij naar boven...'

Biografie van Anja
Zingen, componeren, schrijven.  Als je kijkt naar wat Anya graag en goed doet, dan zit daar een duidelijke rode draad in, namelijk: de drang om te delen met anderen.  Of het nu gaat om haar eigen  gedachten en gevoelens of die van een ander:  ze weet ze perfect uit te drukken. In de vorm van een song, melodie of blog. Creativiteit zit in haar bloed, maar de muziek in haar ziel. Geef haar een microfoon en ze geeft pure passie terug. Want niets is zo echt als haar muziek. Zelfs in de hectische periode toen ze meedeed aan The Voice of Holland; alle styling, podiumacts en glamour ten spijt: Anja is wie ze is. En dat is méér dan een rockchick met een ijzersterke stem.
 
Vraag haar naar de meest inspirerende song en ze aarzelt geen moment: 'Perfect' van Pink. Omdat het zo precies verwoordt hoe ze het zelf ook voelt: het maakt eigenlijk niet uit wat en hoe je iets doet. Zolang je maar jezelf bent en erin gelooft, dan is het goed.
 
Al vanaf haar achttiende heeft ze deel uitgemaakt van succesvolle coverbands en treedt ze op voor grote zalen. En met evenveel plezier zingt ze in kleine combo’s of solo, waarbij ze wordt begeleid door een gitarist of pianist. Best een opvallende carrièrekeuze voor iemand die als kind juist behoorlijk in haar schulp zat. Maar zoals ze zelf zegt: ‘Muziek haalt het beste in mij naar boven. Natuurlijk blijft het altijd spannend om op een podium te klimmen of om eigen liedjes ten gehore te brengen. Per slot van rekening kijken mensen recht in mijn ziel. Maar dat is oké want ik vind het inderdaad fijn om te delen. De mooie dingen in het leven én de zware. Muziek is voor mij de best denkbare uitlaatklep en ik ben waanzinnig blij met de rol die muziek in mijn leven speelt.’
Boekingen
Wil je Anja boeken? Dat kan! De mogelijkheden vind je hieronder.
Meer weten over prijzen en mogelijkheden? Mail dan vrijblijvend naar anja@anjadalhuisen.nl
300 Miles...|
Samen met haar man Ad Hofsink, gitarist, speelt ze al 15 jaar onder de noemer '300 Miles'. Ze spelen vooral covers, maar ook af en toe eigen werk. Van easy listening tot up-tempo, van pop naar jazz, en allemaal op hun eigen(zinnige) manier gebracht.
Mrs Bo Rizz & the Pianoman
Ook is Anja te boeken samen met pianist Kees Kuiper. Ze kennen elkaar al jaren en hebben samen op diverse podia gestaan. Ze spelen oude chansons, maar ook popliedjes uit deze tijd. Een uitgebreid repertoire met vooral easy listening.
 
Gastzangeres
Anja komt graag langs als gastzangeres bij diverse evementen. Zo heeft ze meer dan eens gezongen bij een orkest, in het theater of bij festivals. Anja heeft een alt stem, is bereid om stukken in te studeren en vind het leuk om duetten te zingen.

Tout ce qui reste à la fin, c'est l'Amour...